GROOT-BRITTANNIË: Links rijden, dubbeldekkers, pubs en marmelade

Engeland: het land van links rijden, dubbeldekkers, pubs en marmelade. Engeland maakt deel uit van Groot-Brittanië, samen met Wales, Schotland en Noord-Ierland.

Engeland is een vakantieland vol contrasten. Spiegelende meren, ruige klifkusten en eenzame heidevelden worden afgewisseld met oude burchten, middeleeuwse vakwerkhuizen en bruisende steden. Breng een bezoekje aan de hoofdstad Londen, stop bij een van de vele kastelen die Engeland rijk is of maak een autorit langs de verlaten kusten in het zuiden.

De hoofdstad Londen, met het beroemde Buckingham Palace en de Big Ben, mag u niet missen. Wist u trouwens dat Londen geweldige winkels heeft maar dat het tevens één van de duurste steden ter wereld is?

Elke regio van Engeland wordt gekenmerkt door z’n eigen natuur en cultuur. Zo besteed je een vakantie in Noord-Engeland bij een van de nationale parken en bevind je je in het midden van het land tussen de glooiende heuvels met gouden korenvelden. Ontdek waar de term ‘English Rivièra’ vandaan komt in het zuidwesten en hoor over de rijke Engelse geschiedenis in het zuidoosten en Stonehenge.

Kiest u  Engeland als uw vakantiebestemming dan is het niet onverstandig om een paraplu of regenpak in uw koffer te stoppen. Het klimaat is hier nogal onbestendig. Maar ach, wat maakt het uit als u lekker aan de lunch zit in een pub of een van de musea bekijkt! Natuurlijk is het ook wel eens mooi weer.