NOORWEGEN: Veelzijdig, dunbevolkt en rijk aan cultuur

Veelzijdig, dunbevolkt en rijk aan cultuur. In Noorwegen verveelt u zich nooit. U kunt er wintersporten, rondreizen met de auto en fietsen of wandelen door de ruige natuur. Ook kunt u hier leuke stedentrips maken, bijvoorbeeld naar Oslo en Bergen. Wilt u iets bijzonders doen? Stap dan in Oslo op de trein en laat u door de mooiste natuur van Noorwegen vervoeren naar Bergen.

Noorwegen is ook het land van de middernachtzon en het noorderlicht. Twee fenomenen die bij veel mensen bovenaan het lijstje van bezienswaardigheden staan. Heeft u nog tijd over, dan zijn de overblijfselen uit het Vikingtijdperk het bezichtigen waard. Een aanrader zijn de Vikingschepen op het museumschiereiland Bygdøy bij Oslo. Neem als u in Noorwegen bent zeker de tijd om de culinaire tradities van het land te leren kennen.

Noorwegen ligt aan de noordwestkust van Europa en beslaat het westelijk deel van het Scandinavische schiereiland. Het langgerekte land strekt zich uit van het Skagerrak tot de Noordkaap aan de Barentszzee. Een groot deel ligt binnen de noordpoolcirkel. Voor de kust liggen zo’n 50.000 schitterende eilanden. Het land grenst voor het grootste deel aan Zweden maar ook Finland is een buurland. In het noordoosten is nog een klein stukje grens met de Sovjet-Unie. Niet alleen het landschap van Noorwegen maar ook de nationale historie lijkt een sprookje. Noorwegen kent een zeer rijke geschiedenis, waarvan de Vikingen wel het meest bekend zijn.Voor sportliefhebbers zijn hier volop mogelijkheden. Mooie bergwandelingen of een spectaculaire riviertocht, alles is mogelijk. ’s Zomers kent Noorwegen lange dagen en wintersport is het hele jaar door mogelijk. Ook voor de mensen die het liever wat rustiger aan doen is Noorwegen zeer geschikt.

 

De hoofdstad Oslo, met het prachtige Oslofjord, is zeker een bezoek waard. Maar ook de andere fjorden  typische Noorse dorpjes mogen niet op het programma ontbreken tijdens uw verblijf in Noorwegen.